Späť na blog
Novinky

5 dôvodov, prečo sa učiť programovať

Marián Kristeľ
06.02.2013
2 minúty čítania
5 dôvodov, prečo sa učiť programovať

Internet sa stal súčasťou nášho života a všetci ho denne využívame. Či už je to komunikácia s našimi blízkymi, hľadanie informácií, nákup tovaru alebo iná služba, už si len ťažko vieme predstaviť fungovať offline.
Na to, aby sme mohli internet využiť vo svoj prospech, potrebujeme poznať jeho možnosti a byť schopní tvoriť vlastné veci. V skratke, je potrebné ovládať minimálnu znalosť tvorby webových aplikácií a programovania, a to z viacerých dôvodov. Tu sú niektoré z nich:

1. Realizácia vlastných nápadov
Máš super nápad na webovú aplikáciu a rozmýšľaš ako by si ho zrealizoval? Hľadáš programátora, ktorý s tebou založí firmu? Známy scenár pre nejedného z nás. Je to jednoduché, investuj vo svojom živote 3 mesiace do programovania a vytvor si vlastný prototyp produktu. Na to, aby si robil technologický startup by si mal technológiám aspoň trochu rozumieť.

2. Zdroj inovácií a kreativity
Chcel by si podnikať, no nič prevratné ti nenapadá? Internet ti otvára neobmedzené možnosti vytvoriť niečo nové, inovatívne alebo niečo lepšie ako už priniesla konkurencia. Vďaka technológiám vieš inovovať tvoje existujúce podnikanie, zvýšiť pridanú hodnotu pre zákazníka a stať sa tak jednotkou na trhu. Mimochodom, super tipy ako zistiť, v čom sa oplatí podnikať v dnešnej dobe nájdeš v tomto článku.


3. Globálna expanzia
Najväčšou výhodou internetu je jeho rozsah po celom svete. Už sa nemusíš obmedzovať s podnikaním na lokálny trh, pretože vďaka internetu môžeš osloviť všetky domácnosti, či firmy na svete!

4. Nevyhnutnosť do budúcnosti
Tak ako považujeme v dnešnej dobe za nevyhnutnú tvorbu textového dokumentu vo Worde, budú naše deti potrebovať vedieť programovať a tvoriť samostatné aplikácie. Programovanie sa stáva plnohodnotným predmetom už na základných školách. Čím skôr začneš, tým skôr budeš z toho profitovať.

5. Univerzálna možnosť uplatniť sa
Vysoké školy chŕlia absolventov, z ktorých tretina ostáva doma, pretože na trhu nie je pre nich práca. Naučiť sa programovať znamená ovládať univerzálny jazyk, ktorý môžeš využiť rovnako doma aj v zahraničí alebo pri realizácii vlastných projektov. Znalosť programovania ti dáva slobodu a možnosť uplatniť sa na trhu práce.
Marián Kristeľ
Mám na starosti marketing a operations v Skillmea | (spolu)organizujem programátorský workshop Rails Girls Bratislava | ambasádor EU Code Week na Slovensku

Mohlo by ťa zaujímať

Nezmeškaj info o nových kurzoch a špeciálnych ponukách