Späť na blog
Podujatia

Code Week 2018

Skillmea
02.10.2018
3 minúty čítania
Code Week 2018

Čo je Európsky týždeň programovania?


Európsky týždeň programovania je nezávislé hnutie dobrovoľníkov, ktorí vo svojej vlasti propagujú programovanie v úlohe veľvyslancov týždňa programovania. Všetci organizátori podujatí zameraných na programovanie (školy, učitelia, programátorské kluby a krúžky, knižnice, podniky, verejné orgány) sa vyzývajú, aby doplnili svoje podujatie na mapu na stránke codeweek.eu.

Na čo slúži týždeň programovania?

  • Oslavuje programovanie ako tvorivú činnosť
  • Dáva ľuďom slobodu
  • Spája ľudí
  • Nadchne viac ľudí pre vedu, techniku, inžinierstvo a matematiku

Čo si môžem z tohto podujatia odniesť ja?

  • Programovanie je zábava!
  • Programovanie je tvorivé! Ľudstvo sa od nepamäti venuje tvorbe – najskôr s pomocou hliny, kameňa, tehál, papiera či dreva, dnes už aj vďaka počítačovému kódu.
  • Programovanie dáva ľuďom slobodu! Digitálny obsah nemusíte len pasívne prijímať. Vďaka programovaniu môžete veci aj sami tvoriť a sprístupňovať ich miliónom ľudí. Môžete vytvárať webové stránky či hry alebo kontrolovať počítač alebo robota kódom.
  • Je to možnosť pochopiť svet. Čoraz viac vecí je vzájomne prepojených. Ak vieme, čo sa deje v zákulisí, pochopíme, ako funguje svet!
  • Programovanie nás učí algoritmickému mysleniu, riešeniu problémov, kreativite, kritickému mysleniu, analytickému mysleniu a tímovej práci.
  • Až 90 % pracovných miest dneška si vyžaduje digitálne zručnosti vrátane programovania.

Ako sa môžem zapojiť do Európskeho týždňa programovania?

  • Programátori môžu organizovať semináre v miestnych školách, co-workingových priestoroch, komunitných strediskách alebo knižniciach.
  • Učitelia, ktorí majú skúsenosti s programovaním, môžu viesť hodiny programovania, vymieňať si učebné osnovy či organizovať semináre pre kolegov.
  • Učitelia, ktorí (zatiaľ) nemajú skúsenosti s programovaním, môžu zorganizovať semináre alebo pozvať rodičov či študentov, aby sa navzájom naučili programovať.
  • Rodičia môžu podporiť svoje deti, aby navštívili seminár venovaný programovaniu.
  • Podniky a neziskové organizácie môžu viesť semináre o programovaní, poskytnúť svojich zamestnancov ako školiteľov v rámci aktivity „staň sa školiteľom“, organizovať pre študentov zábavné programátorské súťaže alebo takéto podujatia sponzorovať.
  • Verejné inštitúcie môžu organizovať semináre o programovaní alebo diskusie za okrúhlym stolom vo vlastných priestoroch.
  • Každý, kto sa zúčastňuje na podujatí zameranom na programovanie, sa o skúsenosti môže podeliť na webovej stránke Európskeho týždňa programovania a inšpirovať ostatných!
Nezabudnite pridať svoje podujatie na stránke CodeWeek a používať hashtagy #CodeEU a #CodeWeek.

Skillmea
🥇 Sme jednotka v online vzdelávaní na Slovensku.
Na našom webe nájdeš viac ako 300 rôznych videokurzov z oblastí ako programovanie, tvorba hier, testovanie softwaru, grafika, UX dizajn, online marketing, MS Office a pod. 
Vyber si kurz, ktorý ťa posunie vpred ⏩

Mohlo by ťa zaujímať

WordPress opäť ovládne Bratislavu už v apríli
Podujatia
07.04.2018
Skillmea

WordPress opäť ovládne Bratislavu už v apríli

Aktuálne takmer 30% všetkých webov po celom svete beží na WordPresse. Tento open source systém ponúka jednoduchú možnosť zriadenia funkčnej web stránky alebo blogu, pričom každým dňom na svet prichádzajú nové moduly a témy, vďaka ktorým má každý príležitosť prispôsobiť si web stránky podľa vlastných predstáv. Na Learn2Code nájdeš na tvorbu vlastných modulov a tém dva online kurzy, v ktorých sa naučíš WordPress využívať naplno. Webový systém WordPress je vyvíjaný stovkami dobrovoľníkov, ktorí spolu tvoria nadšenú komunitu. Na otvorených konferenciách WordCamp, organizovaných po celom svete sa delia so svojimi vedomosťami a skúsenosťami. V sobotu 28. apríla 2018 sa v Bratislave na Paneurópskej vysokej školy uskutoční už siedmy ročník tejto konferencie s názvom WordCamp Bratislava 2018.[Image] Na WordCamp budú súbežne prebiehať prednášky v dvoch miestnostiach, ktoré sú určené tak pre bežných používateľov, ako aj pre profesionálov. Témy prednášok budú rôznorodé, napr. marketing, blogovanie, tvorba webových stránok, či programovanie. Tak, aby si každý našiel to, čo ho zaujíma. Minulý rok sa na WordCamp zúčastnilo približne 240 ľudí. „Chceme okrem kvalitných prednášok poskytnúť možnosť stretnúť sa s ostatnými ľuďmi z komunity a porozprávať sa s nimi,“ hovorí Ján Bočínec, „to je vlastne aj vec, čo mám na WordCampe najradšej. Vidieť konečne naživo ľudí, s ktorými spolupracujem a komunikujem v online svete. Vymeniť si skúsenosti a zážitky a nakoniec si s nimi dať “zopár” drinkov na afterke.“[Image] Chceš zažiť WordCamp na vlastnej koži? Kupuj lístok, alebo sleduj náš Facebook, kde už čoskoro budeš mať možnosť zasúťažiť si o 2 lístky.
Startup Weekend už po druhýkrát v Banskej Bystrici
Podujatia
08.02.2018
Skillmea

Startup Weekend už po druhýkrát v Banskej Bystrici

Po úspešnom prvom ročníku hosťuje Startup Weekend  v meste Banská Bystrica aj v roku 2018. Na tri dni zábavy, pracovného nasadenia, nových skúseností a stretnutí s inšpiratívnymi ľuďmi sa  Banskobystričania a všetci startupoví nadšenci môžu tešiť v dňoch 23. - 25. februára 2018. Princíp podujatia Startup Weekend, ktoré sa pravidelne koná v rôznych mestách po celom svete je zhromaždiť počas 54 hodín účastníkov rôznych povolaní, znalostí a záujmov, ktorí chcú vyskúšať svoje podnikateľské zručnosti. Doteraz sa na približne 3000 rôznych podujatiach vo viac ako 150 krajinách zúčastnilo viac než 50 000 účastníkov.  Na začiatku sú vytvorené tímy podľa svojich preferencií a sympatií k prezentovaným nápadom a v priebehu nasledujúcich mnohých hodín tvoria svoje projekty za pomoci viacerých mentorov. V minulom roku súťažilo v Banskej Bystrici 11 tímov a spolu 52 výnimočne šikovných ľudí.  Startup Weekend Banská Bystrica je otvorený pre všetkých. Hlavnou cieľovou skupinou sú aktívni, podnikaví jednotlivci alebo skupiny, ktorí majú záujem overiť si svoje zručnosti, resp. získať nové a spolu s nimi aj skúsenosti a kontakty s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi. „Zaregistrovať sa môžu profesionáli aj študenti z rôznych oblastí, dizajnéri, vývojári, projektoví manažéri, právnici, účtovníci, marketingoví odborníci. Ak chcú inovovať a uspieť, musia sa spojiť, vytvoriť tímy a spolupracovať,“ uvádzajú organizátori.  Registrácia prebieha na webovej stránke http://communities.techstars.com/slovakia/banska-bystrica/startup-weekend/12221.  Do 11. februára je možné kúpiť lístky v zvýhodnenej cene. V cene budú mať účastníci zahrnuté jedlo od piatkového večera do nedeľného večera (raňajky, obed a večera), mentoring od skúsených profesionálov a možnosť vyhrať zaujímavé ceny.  Partnerom a sponzorom tohto ročníka je opäť aj Learn2Code, na víťazné tímy čakajú naše online kurzy. Pre viac informácií choď na oficiálne internetové stránky Startup Weekendu alebo Facebook event. Vidíme sa v Bystrici! :) 
Bratislava bude po tretíkrát hostiť konferenciu PyCon
Podujatia
31.01.2018
Skillmea

Bratislava bude po tretíkrát hostiť konferenciu PyCon

Na tri dni sa Bratislava už po tretíkrát zmení na miesto s najväčšou koncentráciou profesionálnych programátorov, učiteľov informatiky aj technologických nadšencov. Hlavným lákadlom bude konferencia PyCon SK 2018, určená záujemcom o Python, jeden z najpopulárnejších programovacích jazykov na svete. Účasť na PyCon SK 2018 už potvrdil tvorca jedného z najpopulárnejších podcastov o Pythone.[Image] Hostiteľom konferencie bude počas druhého marcového víkendu (9. - 11. marec 2018) Fakulta informatiky a informačných technológií STU. Počas prvých dvoch ročníkov dokázala komunitná konferencia PyCon SK pritiahnuť do slovenskej metropoly takmer tisícku návštevníkov z piatich kontinentov a bezmála stovku rečníkov z 15 krajín. „Aj v roku 2018 si účastníci konferencie budú mať z čoho vyberať. Svoju účasť zatiaľ potvrdil napríklad Michael Kennedy, tvorca populárneho podcastu pre fanúšikov Pythonu,“ avizuje Richard Kellner, predseda občianskeho združenia SPy, ktoré komunitnú konferenciu organizuje. Zoznam rečníkov však podľa neho nie je vyhradený len pre zvučné mená technologického sveta. „PyCon je komunitnou konferenciou, preto veľmi radi privítame každého, kto bude túto komunitu chcieť obohatiť svojimi vedomosťami alebo inšpiratívnym príbehom. Miesto na pódiu dáme radi aj ľuďom, ktorí s Pythonom len začínajú a budú mať chuť podeliť sa o svoju skúsenosť,“ zdôrazňuje R. Kellner.[Image] Hlavný organizátor PyCon konferencie, Richard Kellner Vyhradený priestor na konferencii budú mať aj slovenskí učitelia informatiky. „O špeciálnu sekciu EduTrack bol pri jej premiére enormný záujem. Približuje Python aj tým učiteľom, ktorí sa s týmto jazykom zatiaľ nestretli,“ dodáva R. Kellner. PyCon SK je druhá konferencia v Európe, ktorá sa pýši samostatnou sekciou pre vzdelávanie. Učitelia nebudú na konferencii len pasívnymi poslucháčmi, miesto dostanú aj za rečníckym pultom. "Každý, kto bude mať záujem vystúpiť so zaujímavým príspevkom, dostane takúto možnosť. Až do 21. januára máme otvorenú výzvu na predkladanie návrhov na prednášky. Platí to pre profesionálnych programátorov, aj učiteľov informatiky. Stačí sa ozvať," pripomína zástupca občianskeho združenia SPy.[Image] PyCon 2018 v Bratislave už v marci Vstupenky na tretí ročník komunitnej konferencie PyCon SK sú k dispozícii na stránke www.pycon.sk. Možnosť zúčastniť sa za zvýhodnených podmienok majú sociálne znevýhodnené skupiny záujemcov, pre ktorých organizátori pripravili grantový program. Sponzormi konferencie PyCon SK 2018 sú kiwi.com, Exponea, Python Software Foundation, Kistler, Red Hat, JetBrains, Sli.do a Learn2Code. Python je moderný programovací jazyk a jeho popularita stále rastie. Využívajú ho svetové platformy ako Facebook, Google, Youtube, Mozilla a pod. A prečo je taký skvelý? Dá sa veľmi rýchlo naučiť a je univerzálny. Vytvoríš v ňom webstránky, hry, aplikácie, skrátka čokoľvek. Ešte si s Pythonom nezačal? A chcel by si vedieť, ako na to? Práve pre teba sme pripravili tento online kurz.

Nezmeškaj info o nových kurzoch a špeciálnych ponukách