Späť na blog
Vzdelávanie

Prečo sa naučiť programovať?

Skillmea
04.02.2013
1 minúta čítania
Prečo sa naučiť programovať?

Internet a technológie v súčasnosti zasahujú do takmer všetkých oblastí nášho života. Svet sa rýchlo mení, prispievajú k tomu aj nové aplikácie, webové služby a software. Mať schopnosť programovať a tvoriť takéto produkty je obrovskou výhodou. Zatiaľ nie je znalosť programovania nevyhnutnosťou každodenného života, ale tento okamih sa približuje. Prečo by sme sa ale mali učiť programovať? Odpoveď je jednoduchá: všadeprítomné počítačové technológie. 

Najväčším dôvodom naučiť sa programovať je možnosť vytvoriť čosi hodnotné vlastnými nápadmi. Pretože uskutočnenie nápadu má oveľa väčší význam ako nápad samotný. Konkrétne napísané, idea alebo nápad vyjadrená v kóde a naprogramovaná je mnohokrát viac ako nápad, ktorý je len na papieri alebo znázornený diagramom. 



Kto sa chce učiť programovať, má pomerne veľa možností: knihy o programovaní, online kurzy, tutoriály, workshopy alebo napríklad Learn2Code. Schopnosť programovať je zručnosť, ktorá sa stáva mimoriadne dôležitá v súčasnosti, ešte dôležitejšia bude v budúcnosti. 

Mali by sme sa teda naučiť programovať? Naša odpoveď je jasná. Aká je tvoja odpoveď?
Skillmea
🥇 Sme jednotka v online vzdelávaní na Slovensku.
Na našom webe nájdeš viac ako 300 rôznych videokurzov z oblastí ako programovanie, tvorba hier, testovanie softwaru, grafika, UX dizajn, online marketing, MS Office a pod. 
Vyber si kurz, ktorý ťa posunie vpred ⏩

Mohlo by ťa zaujímať

Nezmeškaj info o nových kurzoch a špeciálnych ponukách