Lenka a Kornel

Lenka a Kornel

Go

Odberom získavaš prístup do všetkých kurzov a príspevkov autora

Volám sa Kornel a programujem od 12 rokov - Basic na Atari 800XE, C na Amige 500, Pascal na PC 80286. Pracoval som na vývoji počítačových hier, softwéru v Linuxe na spracovanie mozgových vĺn, webových aplikáciach v PHP, SQL, Flashi, Jave, Javascripte, C# a R, machine learning algoritmoch na analýzu komoditných a akciových trhov a automatický trading.

Go ma oslovilo v roku 2017 pragmatickým prístupom a v roku 2020 som spoluzaložil komunitnú stránku nadšencov Go - golang.sk.

Som otec dvoch dcér a mojou životnou snahou je rozvoj talentov a technológií. Hodiny strávené za počítačom si rád kompenzujem športom a hudbou.


Moje meno je Lenka a spolu s Kornelom sa venujem podpore a rozvoju Go komunity na Slovensku.

Vyštudovala som Masarykovu univerzitu v Brne, kde som sa venovala bezpečnosti počítačových sietí. Počas štúdia som sa stretla s rôznymi programovacími jazykmi a technológiami, ale najviac mi učaroval jazyk Go. Postupne som sa mu začala venovať, čo mi otvorilo mnoho pracovných príležitostí. Momentálne v Go programujem piaty rok, baví ma vývoj nástrojov a efektívnych softwérových riešení. V oblasti vzdelávania tiež nie som úplný nováčik, popri štúdiu som vyučovala programovanie pre deti rôznych vekových kategórií.

Voľný čas rada trávim s priateľmi, športom, alebo oddychom s dobrou knihou.


Ďalšie informácie o dianí v Go space, zaujímavé projekty a návody nájdeš na golang.sk 👀