Späť na blog
Podujatia

iKid Summer Code Camp

Skillmea
20.08.2013
2 minúty čítania
iKid Summer Code Camp
Myslíte si, že programovanie je len pre dospelákov? 21 šikovných kóderov vo veku 11 až 15 rokov nám dokázalo, že aj pre nich je to hračka ;) Počas neuveriteľných 3 dopoludní sa pod vedením šikovných lektorov Maja a Peťa dostali od úplných základov až k naprogramovaniu vlastnej hry.
V prvý deň po úvodnom zoznámení sa a predstavení všetkých sa začalo s programovaním. Najskôr bolo potrebné zvládnuť základné pojmy ako napr. premenné, metódy, vetvenie a opakovanie, polia a pod. Potom nasledovala inštalácia prostredia Kidsruby na všetky počítače a mohlo sa začať s písaním kódu. Po tomto úvode do sveta programovania v programovacom jazyku Ruby si všetci nakreslili v grafickom editore všetko potrebné pre vlastné hry: pozadia, votrelcov, ničiacie strely a mnoho iného. V druhý deň sa našim začínajúcim kóderom podarilo jednotlivé postavičky rozhýbať, umožniť im strielať ničiace strely a tak zneškodňovať votrelcov a nepriateľov. Počas tretieho dňa deti všetky elementy svojich hier poprepájali, vylepšili a vyladili tak, aby hra fungovala podľa ich predstáv.



So začínajúcimi programátormi a programátorkami sme strávili aj skvelé popoludnia bez počítačov a zdrojového kódu. Navštívili sme napríklad mestečko povolaní Eduplex, v ktorom si mohli vyskúšať jednotlivé povolania a ich význam pre každodenný život. Na prekážkach v lanovom centre na Kolibe im to išlo rovnako dobre ako za klávesnicou (nie, nepodarilo sa nám ich unaviť:-)) V spoločnosti Pixel Federation, ktorá patrí medzi top Facebook developerov v regióne EMEA, sa zas mohli stretnúť s tímom ľudí, pre ktorých je programovanie hier každodenným chlebíkom, a opýtať sa ich čo len chceli (a aj to urobili :-))
Na záver sa chceme poďakovať inštruktorom Mariánovi a Petrovi a spoluorganizátorkám Janke a Zuzke za perfektnú spoluprácu. Ďalej všetkým, ktorí nám pomohli s organizáciou iKid Summe Code Campu, kreatívnemu priestoru The Spot za poskytnutie priestoru, ale predovšetkým deťom.
 Tešíme sa na ďalší kurz pre našich najmladších kóderov. 
 Rado & Marián, Learn2Code.
Skillmea
🥇 Sme jednotka v online vzdelávaní na Slovensku.
Na našom webe nájdeš viac ako 300 rôznych videokurzov z oblastí ako programovanie, tvorba hier, testovanie softwaru, grafika, UX dizajn, online marketing, MS Office a pod. 
Vyber si kurz, ktorý ťa posunie vpred ⏩

Mohlo by ťa zaujímať

Skillmea Demo Day
Podujatia
01.07.2013
Skillmea

Skillmea Demo Day

Prvý 3-mesačný kurz Learn2Code sme úspešne ukončili eventom DEMO DAY, ktorý sa konal v piatok 28.6.2013 v Connect-Network v Cvernovke. Na začiatku programu sme predstavili Learn2Code ako vzdelávací program zameraný na výučbu najmodernejších technológií v oblasti vývoja webu, mobilných aplikácií a designu. Štefan v krátkosti prezentoval svoju skúsenosť z pohľadu inštruktora a porozprával nám o nových programoch, ktoré pripravujeme: • Web Designer (6 týždňov) – je nový kurz zameraný na základné webové technológie HTML/CSS a Javascript. Po prvom kurze chceme dať študentom, ktorí ešte nemajú s webdesignom žiadne skúsenosti viac priestoru si vyskúšať a naučiť sa tvoriť webstránky. • Web Developer (12 týždňov) – tento kurz bude zameraný na vývoj webstránok v Ruby a Ruby on Rails. Na základe našich skúseností bude kurz updatovaný o nové kapitoly a zároveň bude pripravených viac zadaní na doma, aby si mohol každý dostatočne všetko precvičiť. Hneď po Štefanovi sme uvítali na pódiu Petra Paulisa zo spoločnosti min60, ktorý bude hlavným inštruktorom pre náš nový kurz iOS Developer. Peter pripravil koncept, v ktorom od základov budete vyvíjať vlastnú mobilnú aplikáciu. Počas 12 týždňov prejdete všetkými hlavnými vývojárskymi nástrojmi potrebnými na vývoj appky pre iPhone alebo iPad. Hlavným programom bola prezentácia 5 projektov našich študentov, kde sa predstavili: 1. TodoWorm – social todo aplikácia, ktorá vás kontroluje či spĺňate svoje stanovené ciele a dokonca vás aj upozorní, keď ste teste pred termínom, či po termíne. (3. miesto) 2. ŠportovýDenník – aplikácia vytvorená pre deti, ktorým tu môžete vytvoriť športový denník a podporiť ich v športe. (1. miesto) 3. DeliveriX – online software (SaaS) na riadenie gastroprevádzky vytvorený na základe dlhoročný skúseností majiteľa deliveriX.sk (2. miesto) 4. PingPong.sk – sociálna sieť pre športovcov (zatiaľ stolný tenis), kde majú možnosť všetci komunikovať a zdieľať dianie vo svojom športe. 5. Radar – platforma, kde si môžete nájsť živnostníka podľa referencií, lokality, ceny a ďalších kritérií. Niektoré projekty ešte nie sú úplne dokončené a linky zverejníme neskôr. Najlepšie 3 projekty vyhodnotila porota v zložení Ivan Kopčík (Websupport), Ivan Debnár () a Vladimír Švač (KPMG). Ďakujeme aj za venovené ceny - Webhosting od spoločnosti Websupport a prezentačné predmety od Heroku. [Image] Na záver sme predstavili Learn2Code víziu, ktorou je pokračovanie vo vzdelávaní a tvorbe nových kurzov. Za týmto účelom chceme zriadiť modernú učebňu s potrebným hardwarom, softwarom, e-learningom a knižnicou a vytvoriť tak pre všetkých študentov vhodné podmienky na vzdelávanie. Tento priestor chceme sprístupniť pre každého a vytvoriť tak priestor, kde sa budú rodiť noví digitálni experti. Ešte raz ďakujeme všetkým za podporu Learn2Code a účasť na DEMO DAY a tešíme sa na ďalšie kurzy.
Ako bolo na Profesia days
Podujatia
03.03.2013
Skillmea

Ako bolo na Profesia days

Aj tento rok sa uskutočnil veľtrh práce Profesia Days, ktorý sa konal 20.-21.02.2013 na výstavisku Incheba Expo v Bratislave a prvýkrát sa ho zúčastnil aj tím Learn2Code. Profesia days je najväčší veľtrh práce, tento rok sa ho zúčastnilo viac ako 90 firiem, ktoré spolu obsadzovali viac ako 3 400 pracovných miest. Tento ročník veľtrhu navštívilo približne 17 000 záujemcov o prácu, z toho veľkú časť tvorili študenti. Na návštevníkov čakal okrem pracovných ponúk aj bohatý program nielen na hlavnom pódiu, ale boli to aj početné odborné semináre, konzultácie, testovanie počítačových a jazykových znalostí a ďalšie aktivity. [Image] Hlavným partnerom Profesia days bola personálna agentúra McRoy Slovakia, Vašu znalosť angličtiny ste mali možnosť otestovať s the Bridge, IT Learning okrem iného ponúkal bezplatné ukážkové počítačové kurzy a The Spot hovoril o možnostiach začatia vlastného podnikania. Samozrejme, boli zastúpené aj mnohé ďalšie firmy, ktoré mali zaujímavé prezentácie a prednášky na rôzne témy týkajúce sa nielen kariéry či zamestnania. Learn2Code na veľtrhu propagoval svoj kurz tvorby internetových projektov, rozdával informačné letáky a získaval spätnú väzbu. Do súťaže na Profesia days sme venovali účasť na kurze a v druhý deň výstavy to bola navyše aj prezentácia na tému: „Vytvor vlastný internetový projekt za 3 mesiace“. Rado Debnár rozprával o start-upoch a spomenul niekoľko inšpiratívnych príkladov aj zo Slovenska a tak ukázal účastníkom, ako je dôležité sa neustále učiť niečo nové alebo zlepšovať základy, ktoré človek má. V závere bližšie predstavil projekt Learn2Code, čo ponúka a čo sa účastník naučí. Ľudí prezentácia zaujala, čo sa ukázalo na mnohých otázkach z obecenstva. Ďakujeme portálu Profesia.sk, že nám umožnil zúčastniť sa ich veľtrhu, budeme sa tešiť na ďalšiu spoluprácu. Umožnilo nám to zistiť feedback na projekt, čo ľudia potrebujú a chcú a tiež sa nám podarilo nadviazať kontakty s niektorými potenciálnymi partnermi. Vidíme sa o rok;)

Nezmeškaj info o nových kurzoch a špeciálnych ponukách